BA Pitzemburg

5 | Economie - Wetenschappen

Doorstroomfinaliteit (D)
Economie & organisatie
STEM
economie
wetenschappen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Economie-wetenschappen is een ASO-richting met vijf uur wiskunde. Naast de theoretische wetenschappelijke vakken fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde heb je ook seminarie wetenschappen. Hier krijg je ruimte om experimenten te doen in de laboratoria.

Een richting met vijf uur wiskunde opent de deur voor veel richtingen in de hogeschool of universiteit, zowel wetenschappelijk geprofileerde richtingen als andere. Het is een voldoende basis om het ingangsexamen geneeskunde aan te kunnen. Omdat economie ook tot je pakket behoort zijn er ook in die richting veel mogelijkheden.

JOUW PROFIEL

Je doet graag economie maar je vindt wiskunde en vooral wetenschappen belangrijk voor je basisvorming. Dan is economie-wetenschappen iets voor jou.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Een richting in de tweede graad met vijf uur wiskunde is een goede en noodzakelijke voorbereiding voor economie-wetenschappen. Het spreekt voor zich dat je met economie in het 3 en/of 4 jaar een voorsprong hebt inzake terminologie. Als je uit een andere richting komt en je dus geen boekhouden hebt gehad, is er geen probleem. In de derde graad staat er namelijk geen boekhouden op het programma.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Aardrijkskunde 1
Biologie 1
Chemie 1
Engels 2
Frans 3
Fysica 1
Geschiedenis 2
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Specifiek gedeelte Uur
Aardrijkskunde 1
Chemie 1
Economie 4
Fysica 1
Wiskunde 1
Complementair gedeelte Uur
STEM 1
Wiskunde 1

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Pitzemburg
mrt. 13, 2023
Veel bezoek tijdens OPENdeur
Nieuws
BA Pitzemburg
mrt. 02, 2023
Internationale aandacht voor projectwerking rond duurzaamheid