BA Pitzemburg

2A | Klassieke talen - STEM

A-stroom
Talen
STEM
technologie
wetenschappen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je maakt kennis met de talen en de leefwereld van de Grieken en de Romeinen. Je verwerft inzicht in de taalstructuren en vergelijkt ze met de moderne talen. Je vergelijkt de samenleving van de Grieken en Romeinen met onze maatschappij van vandaag. Denk maar aan theater, architectuur, wetenschappen.

In het SEMINARIE STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) zijn wetenschap en technologie de uitgangspunten. Via projecten maken we kennis met de wondere wereld van de wetenschappen en de toepassingen in ons dagelijks leven.

Campus Pitzemburg staat sterk met zijn richtingen Klassieke talen, Natuurwetenschappen en Humane Wetenschappen. Met Latijn en Grieks of de Seminaries ICT, SCA, Sport, STEM of Twinning in het 2de jaar, geven we onze leerlingen de mogelijkheid om een pakket te kiezen dat op de drie vervolgopleidingen voorbereidt.

In onze seminaries focussen we op het exploreren en ontwikkelen van talenten. Dat doen we met het talentenportfolio. Zo bereiden we onze leerlingen niet alleen voor op de studiemogelijkheden van onze eigen school, maar ook op die van de andere scholen van Busleyden Atheneum.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Aardrijkskunde 1
Burgerschap 1
Economische en financiële competenties 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Klassieke talen 5
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4
Keuzevakken Uur
STEM 2

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Pitzemburg
mei 14, 2024
Kortfilm 'Seeds of change' wint prijs

Laureaat Belgische wedstrijd 'Young Reporters for the Environment'.

Terugblik
BA Pitzemburg
mei 06, 2024
BA Pitzemburg is 'hartveilige' school

Leerlingen leren reanimeren met nieuwe poppen