BA Pitzemburg

3 | Moderne talen

Doorstroomfinaliteit (D)
Talen
talen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Moderne talen heeft een sterk taalkundig profiel. Een richting in moderne talen biedt je talrijke kansen op de arbeidsmarkt. Taaldeskundigen zijn onmisbaar in onze geglobaliseerde maatschappij!

De richting Moderne talen is een uitstekende voorbereiding op talig-georiënteerde richtingen in de derde graad. Wil je verder studeren in talen of communicatiewetenschappen in de derde graad omdat je je verder op de hogeschool of universiteit in talen wil specialiseren? Dan is een richting met een uitgebreide focus op talen in de tweede graad essentieel.

Moderne talen is een richting in de doorstroomfinaliteit en bereidt je grondig voor op hogere studies.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

In de studierichting moderne talen ligt het accent op het ontwikkelen van taalvaardigheden: luisteren, spreken, lezen en schrijven in meerdere talen. Dit doe je via onderzoek, ICT en media, groepsprojecten en zelfstandig werk. Het talenpakket voor Nederlands, Frans, Engels en Duits is uitgebreider dan in de andere studierichtingen.

Het vak communicatiewetenschappen belicht een ander aspect van taal en beeld. In dit vak ontdek je hoe geslaagde communicatie tot stand komt en wordt het gebruik van taal in de media toegelicht. Je leert hoe verschillende media functioneren en welke invloed ze hebben op onze maatschappij in het algemeen en op jou als jongere in het bijzonder. Je ontwikkelt inzicht in gemediatiseerde (massa)communicatie en leert kritisch te reflecteren op de actualiteit en de invloed van de media.

Met een studierichting moderne talen leg je een stevige basis voor verdere studies in talen, literatuur, communicatie en andere taalgerelateerde vakgebieden, zowel op de hogeschool als de universiteit.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Eender welke optie die je volgde in de eerste graad heeft je goed voorbereid op de richting Moderne talen.

Lessentabellen

Basisvorming Uur
Aardrijkskunde 1
Biologie 1
Chemie 1
Engels 3+1
Frans 3+1
Fysica 1
Geschiedenis 2
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Project SDG+ 3
Wiskunde 4
Specifiek gedeelte Uur
Communicatie-wetenschappen 1
Duits 2

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Pitzemburg
mei 14, 2024
Kortfilm 'Seeds of change' wint prijs

Laureaat Belgische wedstrijd 'Young Reporters for the Environment'.

Terugblik
BA Pitzemburg
mei 06, 2024
BA Pitzemburg is 'hartveilige' school

Leerlingen leren reanimeren met nieuwe poppen